Little Victories…

I skuggan av av de stora eländena får man ta tillfället i akt att notera de små ljuspunkterna. En sådan är att en amerikansk domstol nu underkänt musikindustrins (ASCAP) krav att få ersättning för framförande när en mobiltelefon ringer. De ville alltså ha betalt först när mobiltelefonanvändaren laddar ner en ny ringsignal (vilket de får idag) och sedan extra betalt för att ringsignalen framförs för allmänheten varje gång mobilen ringer! Vad säger man om sådana krav? Amerikanska rättsväsendet säger i alla fall (hittills) NEJ!

FRA-demonstrationen i Göteborg 10/10

Jag tänkte ta bilen ner till FRA-demonstrationen i Götet imorgon och har tre (fyra om man sitter trångt) platser lediga om någon i Grästorp eller angränsande kommuner vill åka med.

Demonstrationen börjar 12.30 och planen är att komma iväg vid tiotiden. Justeringsmån finns om någon behöver bli upphämtad på annan ort. Hemresa sker ganska snart efter demonstationens slut eftersom jag tyvärr måste jobba på kvällen.

Hör av er om ni vill med!

JMB
jmb@bergqvist.org

Testpost via wpToGo för Android

Jag testar ett nytt bloggverktyg för min HTC Hero.

Uppdatering: Så långt verkar ny post samt redigera post fungera som det är tänkt. Lite farligt bara eftersom om man växlar ur wpToGo medan man redigerar så verkar den tappa det man skrivit in och man får börja om. Kan ha missat nån inställning här…

Vi kommer alla att DÖ 2012-12-21!

Kan detta vara den mest förvirrade newsmillartikeln hittills?
Den har verkligen allt: Planet X, mayainidianer, global uppvärmning, polskiften, NASA, norska regeringen, Sverige förflyttat till tropikerna, hemliga skyddsrum, guldpyramider och naturligtvis ond bråd död!
Det roligaste är att jag just fick ett mail på samma tema med förfrågan om hjälp att bygga skyddsrum i Kinnekulle…
Jag antar att det är någon form av hoax?

Hemma från valvakan

Vilken kväll! 7.1% och ett mandat blev slutresultatet! Roligast på valvakan var utan tvekan reaktionerna på SVTs intervju med Rick Falkvinge där han verkligen lyckades få fram integritetsfokuset istället för fildelningsfrågan – jubel och spontana applåder! Det är alltid lika spännande att träffa andra pirater och diskutera varför vi engagerar oss i Piratpartiets frågor. Hela det politiska spektrat från vänster till höger finns representerat och det märks verkligen på samtalen. Spännande! Nu ska jag sova…

Ett mandat klart med option på ett andra!

SVT:s vallokalsundersökning ger PP 7,4%! Undersökningen måste vara extremt felaktig om vi inte ska få ett mandat i EU-parlamentet. Dessutom är ju inte förtidsröstena medräknade och där har förhoppningsvis PP gått bra. Vem vet, det kanske räcker till ett mandat till? Vore så kul att skicka skarpa Amelia till Bryssel!